3D Mallinnusohjelmien vertailu

Keskustelua 3D:stä ja avoimesta lähdekoodista.
Post Reply
User avatar
Kalmageddon
Posts: 50
Joined: 03.01.2008, 21:24

3D Mallinnusohjelmien vertailu

Post by Kalmageddon »

Tässä on tullut monien kavereitten kanssa (3Ds maxin ja Lightwaven käyttäjiä) sanaharkkaa ohjelmista: ("Maxi ja LW on ammattilaisten käyttämiä ja maksullisia kunnon ohjelmia, kun taas blenderi on ilmainen kopio jne.) Niin missä tässä väittelyssä itseasiassa mennään. onko "kunnon" 3D-mallinnusohjelmissa näkyviä eroja verrattuna Blenderiin? Minusta Blenderillä saa kyllä ihan yhtähyvää jälkeä verrattuna muidenkin ohjelmien tuotoksiin!
User avatar
Thaliondraught
Posts: 42
Joined: 13.02.2008, 20:50

Re: 3D Mallinnusohjelmien vertailu

Post by Thaliondraught »

Minulla on sellainen tuntuma, että Blenderillä ei saa niin hyvää jälkeä, kun edellä mainituilla ohjelmilla... Ainakaan yhtä helposti... Blenderillä saa aikaan todella hyväämateriaalia, mutta jotenkin tutntuu, että esim Lightwave olisi ns. parempi.

Tästä voisi saada kunnon taistelun aikaan :D
User avatar
Kalmageddon
Posts: 50
Joined: 03.01.2008, 21:24

Re: 3D Mallinnusohjelmien vertailu

Post by Kalmageddon »

Kalmageddon wrote:Tässä on tullut monien kavereitten kanssa (3Ds maxin ja Lightwaven käyttäjiä) sanaharkkaa ohjelmista: ("Maxi ja LW on ammattilaisten käyttämiä ja maksullisia kunnon ohjelmia, kun taas blenderi on ilmainen kopio jne.) Niin missä tässä väittelyssä itseasiassa mennään. onko "kunnon" 3D-mallinnusohjelmissa näkyviä eroja verrattuna Blenderiin? Minusta Blenderillä saa kyllä ihan yhtähyvää jälkeä verrattuna muidenkin ohjelmien tuotoksiin!
Aivan! Jotenkin en vaan halua myöntää sitä itselleni!
User avatar
Thaliondraught
Posts: 42
Joined: 13.02.2008, 20:50

Re: 3D Mallinnusohjelmien vertailu

Post by Thaliondraught »

Itse luovutin jo Blenderin kanssa... Päätin siirtyä lightwaveen, mutta nyt tuli Blender 2.46 ulos, niin aloin taas kallistua Blenderin puolelle... Tarvitsen 3D:tä esim videoissa, joten tulen varmasti käyttämään Lightwavea tulevaisuudessa. Blederiä väännän harrastusmielessä... En ole vielä ehtinyt testaamaan näitä einnan, mutta uskon, että videotyössä Lightwave vie voiton... (Ja tämä on vain tämänhetkinen mielipide :D)
User avatar
Sienikasvusto
ADMIN
Posts: 237
Joined: 26.07.2007, 23:19

Re: 3D Mallinnusohjelmien vertailu

Post by Sienikasvusto »

No voihan sen noinkin ymmärtää. Lightwave, Max, Maya ovat kaikki maksullisia eli niiden kehittäjät saavat palkkaa siitä, että he kehittävät näitä ohjelmia kun taas Blender on ilmainen. Koska esim. animaatioyritykset haluavat tuotetukea tuotteilleen he turvaavat maksullisiin softiin ja kun he huomaavat jonkin puutteen he ilmoittavat siitä yritykselle ja yritys yrittää muovata sitä ammattilaisten näkemyksien mukaan. He tekevät sen ja tekevätkin hyvin koska koko ajan heille tarjotaan rahaa. Ja koska on ohjelmia joilla voi rahastaa niin toinen tekee render enginen jossa on kaikki herkut ja taas tulee rahaa. Jos Blenderissä olisi 40 eri renderöinti engineä niin olisin kummissani jos ei Blenderillä saisi "hyvää jälkeä".
User avatar
Katalon
Posts: 92
Joined: 03.12.2007, 16:26

Re: 3D Mallinnusohjelmien vertailu

Post by Katalon »

Heti alkuun erottelen mallinnuspuolen ja renderöintipuolen.

Ei taida minkään maksullisen ohjelman omalla renderienginellä saada sen parempaa jälkeä kuin Blenderinkään omalla. Jos esim. Maxiin tehtäisiin tajuttoman hyvä renderiengine, sen hinta nousisi koska sen kehittämiseen olisi jouduttu työntämään lisää rahaa ja aikaa. Eli sinänsä nuo maksulliset renderienginet eivät ihan täysin ole rahastusta.

Se mallintaminen. Tämähän nyt jakaa aikalailla ihmiset kahtia. Blenderissä ei esim. ole ngoneja, mutta ilman niitäkin on kummasti porukka pärjännyt. Vaikeahan Blenderin käyttöliittymä on, ja vaatii enemmän aikaa kuin C4D, Max, LW, jne.
Jotkut ovat siirtyneet Maxista Blenderiin ja sanoneet että tekevät saman homman Blenderillä 5 minuuttissa mihin ennen meni 15 minuuttia, joillakin menee toisinpäin.

Saahan sitä taistella siitä että mikä on _omasta_ mielestä se maailman paras 3D-ohjelma tai renderiengine. Itselleni on ihan sama mitä ohjelmaa joku toinen käyttää, jos vain käyttäjä itse tykkää :wink:

edit: Jos joku perustelee jonkun toisen ohjelman paremmuuden vain sillä, että se on maksullinen ja ammattilaisten käyttämä, niin saan ainakin hyvät naurut :D
Mopo:
AMD 5000+ X2 64, 3 Gt DDR2 800 Mhz, Club 3D X1950 XT 512 mt

Nettikone / Mopo 2:
AMD 3800+ 64, 2 Gt DDR 400 Mhz, Club 3D X800 RX 256 mt
Post Reply