Blender 2.5 -tutoriaalit

Blender tutoriaaleja
Post Reply
User avatar
tuxer
ADMIN
Posts: 511
Joined: 07.10.2007, 09:27

Blender 2.5 -tutoriaalit

Post by tuxer »

Ei kai siinä muu auta kuin istua uudestaan koulun penkille ja alkaa opettelemaan uuden Blenderin tavoille. Paljon on muuttunut ja näyttää pääasiassa muuttuneen paljon parempaan suuntaan.

Itse kääntelin uusimman version viikonloppuna. Asiat alkavat jo toimia ihan oikeasti ja pelimoottorikin on jo toimivassa jamassa.

Tutoriaaleja ja ominaisuuksien esittelyjä voisi kerätä tähän säikeeseen.

Nämä kannattaa ainakin katsoa:
http://blenderlabrat.blogspot.com/2009/ ... art-1.html
http://blenderlabrat.blogspot.com/2009/ ... art-2.html
http://blenderlabrat.blogspot.com/2009/ ... ading.html

Niin ja kannattaa sitten olla varovainen ettei talleta 2.5:lla vanhojen päälle, koska sen jälkeen avaaminen vanhemmalla versiolla ei välttämättä onnistu.
sssampo
Posts: 179
Joined: 10.07.2008, 20:18

Re: Blender 2.5 -tutoriaalit

Post by sssampo »

Kiitos linkeistä!
Vaikka en ole vielä kaikkia katsonut, niin näyttäisi siltä ettei tuota opettelemista kuitenkaan niin paljoa olisi. Perusasiat ovat käytännössä aivan samoja ja vaikka joidenkin asetusten paikat ovatkin vaihtuneet löytyy ne varmasti muutamalla klikkauksella (varsinkin tuon uuden hakusysteemin ansiosta).

Itse en taida ottaa 2.5:sta käyttöön ainakaan vielä. Katsotaan sitten kun alkaa pidemmälle edenneitä, vakaita versioita ilmestymään.
User avatar
ramppis
Posts: 113
Joined: 07.12.2007, 00:12

Re: Blender 2.5 -tutoriaalit

Post by ramppis »

Itse odotin (pelkäsin) radikaalimpaa ulkoasumuutosta. Tuohon kuitenkin päässee sisälle aika kivuttomasti. Onko oletuksena noin että työkalut ovat oikealla?

Mahtaakohan olla seuraavan pitkäaikaisUbuntun paketeissa?
User avatar
tuxer
ADMIN
Posts: 511
Joined: 07.10.2007, 09:27

Re: Blender 2.5 -tutoriaalit

Post by tuxer »

sssampo wrote:Kiitos linkeistä!
Vaikka en ole vielä kaikkia katsonut, niin näyttäisi siltä ettei tuota opettelemista kuitenkaan niin paljoa olisi. Perusasiat ovat käytännössä aivan samoja ja vaikka joidenkin asetusten paikat ovatkin vaihtuneet löytyy ne varmasti muutamalla klikkauksella (varsinkin tuon uuden hakusysteemin ansiost
Eniten on ehkä muuttunut animaation hallinta (näin pikaisesti kokeiltuna). Se on nyt paljon selkeämpi ja kaikkea voi animoida! Mutta muuten samat jututhan siellä on, eri paikoissa vaan.
ramppis wrote:Itse odotin (pelkäsin) radikaalimpaa ulkoasumuutosta. Tuohon kuitenkin päässee sisälle aika kivuttomasti. Onko oletuksena noin että työkalut ovat oikealla?
Noissa videoissa tähdennettiin sitä että työkalut ovat nyt oletuksena tuossa vasemmalla ja kohteiden asetukset ovat oikealla. Aiemminhan työkalut ja ominaisuudet olivat sekaisin.
Mahtaakohan olla seuraavan pitkäaikaisUbuntun paketeissa?
Jos vain vakaa versio ehtii ulos, niin eiköhän se siellä ole.
Post Reply