Sähköinen karting auto

Keskustelu ja kuvia keskeneräisistä Work In Progress töistä.
Post Reply
pertt-UP-
Posts: 5
Joined: 15.11.2008, 11:35

Sähköinen karting auto

Post by pertt-UP- »

Pari viikkoa sitten latasin blenderin ja väänsin pari tutoriaalia. Nyt olen puuhaillut ekan oman projektini parissa, josta pitäisi tulla sähköinen karting auto, mutta toistaiseksi olen tehnyt vasta moottorin ja renkaan. Seuraavana pitäisi varmaan rueta vääntämään taka akselia ja rungon takaosaa.
Kuva1, kuva 2.

Taka akseli, ratas sekä remmi.
Kuva3, kuva 4.

Tein uuden moottorin, josta puuttuu vielä kytkentälaatikko, vai mikä onkaan nimeltään. Tämä tosin on enemmänkin perus kolmivaihe moottorin näköinen, eikä niinkään ajoneuvo käyttöön suunniteltu sähkömoottori.
Kuva5, Kuva6

Edit: Varmuuskopioiden puuttuessa poistettua tiedostoa on ikävä palauttaa.. Pitää varmaan aloittaa vähän pienemmästä projektista kun saa innostuksen takas. Distron vaihtokin varmaan edessä, kun Fedorassa näyttiksen ajuri ongelmat haittaa blenderin käyttöä...
Last edited by pertt-UP- on 25.09.2009, 16:54, edited 3 times in total.
Trogdor
Posts: 69
Joined: 15.03.2008, 21:58

Re: Sähköinen karting auto

Post by Trogdor »

Siitä se lähtee. Muista laittaa kuvia foorumeille projektisi edistyessä :)
pertt-UP-
Posts: 5
Joined: 15.11.2008, 11:35

Re: Sähköinen karting auto

Post by pertt-UP- »

Pientä päivitystä, seuraavaksi pitäisi sitten alkaa runkoa rakentamaan.

Rakennan tätä koko projektia siis ihan vain ajatuksen pohjalta. Vanteissa katsoin mallia oikeista karting auton vanteista ja rungon rakentamisessakin käytän apuna oikeiden autojen kuvia, mutta ihan omaa designiä tulee lopputulos olemaan.

Mistä johtuu, että kun rupesin renderöimään tuota neljättä kuvaa aloitusviestissä, niin alkuperäisillä valoilla tuo moottorin ratas näyttää tältä. Sitten toista lamppua säätämällä sain tuon rattaan näkymään oikein, mutta kuva muuttui huonommaksi valoitukseltaan. Tosin aluksi yritän nyt keskittyä vaan mallintamiseen ja jätän renderöinnin säätämiset sitte loppuvaiheeseen, mutta ei se apu haittaa tässäkään asiassa.. :D
User avatar
tuxer
ADMIN
Posts: 511
Joined: 07.10.2007, 09:27

Re: Sähköinen karting auto

Post by tuxer »

Kannattaa pitää mallintaminen ja valaistus erillään kuten sanoitkin. Valoja kannattaa opetella ihan simppelin mallin kanssa erikseen, koska niissä on aika paljon opettelemista :)
User avatar
Sienikasvusto
ADMIN
Posts: 237
Joined: 26.07.2007, 23:19

Re: Sähköinen karting auto

Post by Sienikasvusto »

Hienosti olet päässyt alkuun. Valaistusta pohdittiinkin kerran jo tässä topicissa, jossa on myös kasaamani kokoelma eri valotyypeistä, tosin asetuksia ja ominaisuuksia on tullut parin Blender-version verran lisää.
Post Reply