Ehdotus: tietokoneen rauta- ja tekniikkaosio

Blender tutoriaaleja
Post Reply
User avatar
CosMOS
Moderaattori
Posts: 82
Joined: 13.10.2007, 23:31

Ehdotus: tietokoneen rauta- ja tekniikkaosio

Post by CosMOS »

Pitäisikö täällä olla oma keskustelualue tietokoneen hardwaresta? Ei perinteistä tietokonefoorumia, vaan tarkoitan konekokoonpanoja, jotka ovat erityisesti Blender- tai muuten 3D-optimoituja. Itse päivitin rautaa ja oli mukava huomata renderöintinopeuden muutokset. Tuloksia en laita vielä, koska mm. uusi näytönohjain on saapumassa lähiaikoina. Näyttis ei toki nopeuta renderöintiä, mutta vaikuttaa 3D:een pyöritykseen suunnitteluvaiheessa.

Myös jonkinlainen foorumin oma referenssitiedosto, muotoa .blend voisi olla olemassa. Tätä tiedostoa sitten jokainen renderöi täsmälleen samoilla asetuksilla, jolloin nähdään kyseisen konekokoonpanon sopivuus renderöintiin. Tiedostossa voisi olla myös pieni kamera-ajo tyyliin Alt+A, joka ajattaa kameraa tekstuurit päällä maisemien läpi. Ruudunpäivitysnopeutta mittaava ohjelma siihen taustalle mittailemaan, jolloin saadaan pienet skabat, reilun pelin hengessä tietysti. Mitä mieltä raati on?
User avatar
tuxer
ADMIN
Posts: 511
Joined: 07.10.2007, 09:27

Re: Ehdotus: tietokoneen rauta- ja tekniikkaosio

Post by tuxer »

Pitäisikö täällä olla oma keskustelualue tietokoneen hardwaresta?
Laittaisin nuo tässä vaiheessa tuonne Blender asennus -osion alle. Jos näyttää että viestejä tulee paljon, niin sitten voisi erottaa sen omakseen.
Myös jonkinlainen foorumin oma referenssitiedosto, muotoa .blend voisi olla olemassa. Tätä tiedostoa sitten jokainen renderöi täsmälleen samoilla asetuksilla, jolloin nähdään kyseisen konekokoonpanon sopivuus renderöintiin.
Hyvä idea! Tee hieno tiedosto ja laita jakoon :)
Post Reply